Meslek hastalığı tanısında yetkilendirilmiş sağlık kurumu

İşyeri hekimi ya da herhangi bir sağlık kuruluşunda çalışan hekim tarafından meslek hastalığı tanısı konulmuş olabilir. Bu tanının Sosyal Güvenlik Kurumu  (SGK) tarafından kabul edilip, çalışanın meslek hastalığından doğan bir takım haklardan yararlanabilmesi için  SGK tarafından yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından biri tarafından  meslek hastalığı tanısının konulmuş olması gerekmektedir.

11 Ekim 2008 Tarih ve 27021 Sayı ile Resmi Gazete’de yayımlanan Çalışma Gücü Ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespit İşlemleri Yönetmeliği’ne göre

sigortalıların meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücü kaybı oranları tespitinde esas alınacak sağlık kurulu raporlarını düzenlemeye, Sağlık Bakanlığı meslek hastalıkları hastaneleri ile eğitim ve araştırma hastaneleri ve Devlet üniversitesi hastaneleri

yetkilidir.

SSK Hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devriyle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı olan meslek hastalıkları hastaneleri (Ankara, İstanbul ve Zonguldak) Sağlık Bakanlığı’na devredilmiş oldu. İlkin yetkilendirilmiş bu üç hastane varken, 2008 yılının Eylül ayından itibaren Devlet Üniversite Hastaneleri, 2011 yılının Ocak ayından itibaren de Devlet Eğitim Araştırma Hastaneleri yetkilendirilmiş Sağlık Kurumu sayıldı.

Haziran 2021 itibariyle ülkemizde 62 ilde 153 Hastane meslek hastalığı açısından yetkilendirilmiş sağlık kurumu unvanına sahiptir. İstanbul’da 34, Ankara’da 14, İzmir’de 10, Kocaeli, Antalya, Balıkesir, Bolu, Bursa, Konya ve Trabzon’ da 3’ er  hastane yetkilendirilmiştir.

Meslek Hastalığı İçin Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemekle Yetkilendirilmiş Hastaneler

Site içeriklerimiz sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*